top of page
Neptune

Pokemon GO Squirtle Topluluk Günü

Güncelleme tarihi: 8 Tem 2023

Klasik topluluk günü kavramına uzun süredir aşinayız. Bu etkinlikler eğitmenlere geçmiş topluluk günlerini tekrardan deneyimleme şansı sunuyor. Bu günler nadir Pokemonları yakalamak ve şekerlerini biriktirmek için büyük bir şans. Hundo (%100 IV skoruna sahip) ve PvP için optimal IV'lere sahip Squirtle'ları yakalamak için Pazar günü saat 14:00-17:00 arası tüm eğitmenleri Pokemon avına çağırıyoruz. Optimal IV'leri merak ettiğinizi biliyorum, hepsini bu yazının devamında göreceksiniz.


Topluluk günü hakkında bir diğer heyecan verici unsur, Pazar günü etkinliğin başlangıcından itibaren ve bitiminden 2 saat sonraya kadarki sürede Wartortle'dan evrimleşen her Blastoise Su Topu (Hydro Cannon) saldırısına sahip olacak. Normal koşullarda sadece Elit TM'ler ile öğrenilebilen bu kuvvetli saldırı Blastoise'i PvP ve Akınlarda bir canavara dönüştürüyor. Lütfen güzel Squirtle'lar yakaladıktan sonra evrimleştirmeyi unutmayın.


Belki şansınız yaver gider ve bir Shundo yakalayabilirsiniz. Shundolar hem parlak hem de %100 IV puanına sahip olan Pokemonlara oyuncuların taktığı isimdir. Bir eğitmeni shundo yakalamaktan daha mutlu edebilecek çok az şey var, bunlardan bir tanesi de sevdiğiniz Pokemon'un gerçek bir figürüne sahip olmak. Biz de Neptune ailesi olarak etkinliği kutlamak adına Squirtle Aile setimizi Pazar akşamına kadar indirime sokuyoruz! Zaten avantajlı bu üründe tam 50 TL'lik ilave indirimden yararlanabilmek için sepetinizde promosyon kodu bölümüne BUBBLE yazmanız yeterli. Böylelikle tüm Squirtle ailesini sadece 399 TL'ye edinebilirsiniz!



Shundo demişken etkinlik boyunca parlak Squirtle ile karşılaşma ihtimalinin arttırılacağının da altını çizelim. Etkinlikle ilgili her bilgiyi bu bölüme sığdıramayız. Gelin detayları beraber inceleyelim.


GENEL BONUSLAR


9 Temmuz Pazar günü 14:00-17:00 arası şu bonuslar etkin olacak:


Pokemon GO Tecrübe Puanı

Daha fazla yabani Pokemon belirecek. Tabiki neredeyse hepsi Squirtle.


Pokemon Go Kuluçka

1/4 Kuluçka mesafesi


Pokemon GO Tütsü

Tütsüler 3 saat sürecek (Günlük Macera Tütsüsü hariç)


Pokemon Go Yem Modülü

Yem Modülleri 3 saat sürecek (Altın Yem Modülü hariç)


ARAŞTIRMALAR


Sadece 4,99₺ ya Pokemon GO oyun içi mağazasından bir Squirtle Topluluk Günü Klasik Bileti satın alabilirsiniz. Bu bilet ile açılacak araştırma etkinlikte kolayca tamamlayabileceğiniz görevlere sahip olacak ve nadir şeker gibi güzel oyun içi eşyalar verecek. Büyük ihtimalle Squirtle - Wartortle - Blastoise karşılaşma ödülleri de olacak ki görevden çıkan Pokemonların %100 statlara sahip olma ihtimali yabani Pokemonlara göre çok daha yüksek. Ödüllerin bilet fiyatına göre çok iyi olduğunu vurgulamak isteriz, bence bu fırsatı kesinlikle kaçırmayın.


Özel araştırmalara ilave olarak PokeStop çevirerek aşağıdaki göreve ve ödüllere de erişebilirsiniz. Bu görevleri bol bol yapıp güneş gözlüklü Squirtle yakalama şansınızı sonuna kadar kullanın.

Pokemon GO Squirtle Topluluk Günü Alan Araştırması

BLASTOISE ve SU TOPU (HYDRO CANNON)


Blastoise

Şimdi gözleri karizmatik Pokemon Blastoise'e çevirelim. Oyuna Su Topu özelliği gelmeden önce Blastoise meh dediğimiz bir Pokemondu. 1. nesil oyunlarda hep Squirtle seçen ben buna baya üzülürdüm, fakat 2018 deki orijinal Squirtle Topluluk Gününden itibaren Blastoise Su Topu saldırısına erişim kazandı ve bu sayede PvP / Akınlarda kullanılabilir bir Pokemon oldu.


Blastoise'in Mega evrimi olduğunu da hatırlatayım, yani Su Topu özelliği ile güçlü bir su hücumsunda bahsediyoruz. PvP maçlarına Su Topu saldırı olmayan bir Blastoise ile girmeye tenezzül bile etmeyin, çiğnenirsiniz. Yani işin özü lütfen Su Topu'nu öğrenin, Pazar akşamına kadar güzel Blastoise'ler evrimleştirin, 100. kez söylüyorum evet ama bu çok önemli :D


Şimdi eğri oturup doğru konuşalım, Blastoise oyundaki en güçlü su Pokemonu mu? Tabi ki değil. Kyogre veya Swampert ile hem akınlarda hem de PvP maçlarında daha başarılı olabilirsiniz. Hatta Blastoise malesef en kuvvetli olduğu Ultra Lig'de bile en iyi seçenekler arasında yer almıyor. Ama 2018 topluluk gününde bu Pokemona sadece Su Topunu saldırısı gelmedi, aynı zamanda GÜNEŞ GÖZLÜKLERİ geldi! Başka hangi Pokemonun böyle güzel güneş gözlükleri var? Seviyorum seni Blastoise.


OPTİMAL IV'LER


Pazar günü o kadar fazla Squirtle yakalayacağız ki doğal olarak hangilerinin savaşlarda daha iyi performans göstereceğini bilmek isteyeceğiz. Bunun için Pokemonların IV yani Individual Value yani Bireysel Değerlerine bakmamız lazım. Herhangi bir Pokemonun sağ aşağısındaki menüde değerlendir dediğiniz zaman Pokemon Go Takımınızın lideri IV'leri önünüze serecek.

Pokemon GO Squirtle üzerinden IV tanıtımı

Pokemon GO'da her farklı Pokemonun belirli saldırı, savunma ve sp taban statları vardır. IV değerleri ise her Pokemon için farklıdır ve bu değerler Pokemon türünün taban statlarına eklenir. IV değerleri Saldırı, Savunma ve SP-Sağlık Puanı için farklıdır ve 0 ile 15 arası bir değerdedir. Ekranda çıkan barlardan bu statların değerini tahmin edebilir, veya daha kesin olmak için PokeGenie gibi uygulamalar kullanabilirsiniz.


Bu değerler ile Pokemonun savaşlarda ne kadar güçlü veya zayıf olacağını anlayabilirsiniz. IV'lerin önemini Squirtle'ıma verdiğim iğrenç isimden anlayabilirsiniz :D karışmamaları IV performanslarını bu şekilde belirtiyorum. Mesela bu örnekteki Squirtle 78G98.6 diye kodlanmış. 78 olabilecek tüm IV değerlerinin, yani 15-15-15 derken 45 IV puanının %78.6 sına sahip olduğunu gösteriyor. G98.6 kısmı ile Great (Süper) Ligde bu IV kombinasyonunun


Kolay olanlardan başlayalım; Akınlarda ve Usta Ligi (Master League) savaşlarında Hundo yani %100 IV puanına sahip Pokemonlar en iyi performansı gösterecektir, yani 15-15-15 lik bir Squirtle'ınızı ikinci kez düşünmeden evrimleştirebilirsiniz.


Süper ve Ultra liglerde durum biraz daha farklı. Pokemonların Dövüş Gücü (DG veya CP) saldırı, savunma ve sp statlarının yer aldığı karışık bir denklem ile belirlenir. Bu denklemde CP yi en çok etkileyen faktör ise saldırı statı. Dolayısıyla bu liglerde saldırı IV'si düşük Pokemonlar tercih edilir. Bu sayede Pokemona CP limitini aştırmadan daha fazla seviye atlatılabilir.


Lafı uzatmadan Optimal IV Listemizi sizinle paylaşalım. Bu listedeki verileri PvPoke Sitesindeki savaş simülasyonu sonuçlarından elde ettik ve bu yüzden özellikle günümüzün metasına karşı bu IV'ler çok önemli:

Lig

Saldırı

Savunma

SP


Pokemon GO Akın Raid

Akın

15

15

15


Pokemon GO Süper Lig Great League

Süper Lig

1

15

15


Pokemon GO Ultra Lig Ultra League

Ultra Lig

0

12

15


Pokemon GO Usta Ligi Master League

Usta Ligi

15

15

15

Genel olarak Usta Ligi ve Akınlar için 15/15/15, diğer ligler içinse 0/15/15 gibi IV'leri bulunca geliştirmeye değer olduklarını bilin.



POKEMON GÖSTERİLERİ - XXL SQUIRTLE


Pokemon GO'ya bu hafta gelecek yeni bir özellik Pokemon Gösterileri olacak. Bazı PokeStoplarda belirli bir süreliğine belirli kategorilerde yarışmalar olacak ve herkes kendi Pokemonları ile bunlara katılabilecek. Oyuna gelecek ilk yarışma ise Squirtle'ın ta kendisiyle alakalı, En Büyük Squirtle'ı PokeStop'a yerleştiren eğitmenler hem kuluçka gibi çok güzel oyun için eşyalar alabilecek hem de Pokemonları ile mahalleye hava atmış olacak. Yan yakaladığınız XXL Squirtle'ları sakın Profesör'e yollamayın!

XXL Squirtle yarışması

Squirtle XXL etkinliği Pokemon GO

Bloğumu okuduğunuz için teşekkür ederim. Pazar günkü topluluk gününü ve Squirtle Ailesindeki indirim fırsatını kesinlikle kaçırmayın. Bakalım Güneş Gözlüklü Shundo'yu hangimiz bulacağız. Hepinize iyi yakalamalar!


228 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page