top of page
Neptune

Pokemon Go Karanlık Alev Etkinliği Başladı

Güncelleme tarihi: 8 Tem 2023

Pokemon GO eğitmenleri olarak bir etkinlikten diğerine atlamaya alışığız. Bu etkinlikler koleksiyonumuzdaki eksik noktaları doldurmak ve belirli pokemonların güçlülerini yakalamak için iyi bir fırsat. Dark Flames (Karanlık Alev) ile karanlık-türü ve ateş-türü pokemonlar ön plana çıkıyor, Turtonator ve Mega Sableye ilk defa Pokemon GO'da beliriyor ve Heatran baskınlara geri dönüyor. Ateş ve karanlık türündeki pokemonlar genel olarak güçlü oldukları için eğitmenlere bu etkinliği değerlendirmelerini şiddetle tavsiye ediyoruz.


Pokemon GO Dark Flames etkinliği ile ilgili bahsedecek çok fazla bilgi var, haydi adım adım detayların üzerinden geçelim.


GENEL BONUSLAR


2 Temmuz Pazar akşamına kadar aşağıda belirtilen bonuslar tüm eğitmenler için aktif olacak:


Pokemon GO Tecrübe Puanı

Baskınlarda %25 Fazladan Tecrübe Puanı


Pokemon Go Şeker

Baskın tamamlayanlara fazladan 3 adet Şeker


Pokemon GO XL Şeker

Seviye 31 ve üzerindeki oyuncular Baskın tamamlayınca fazladan bir XL Şeker edinecek

Pokemon GO Team Rocket

PokéStop ve Balonlarda karşılaştığınız Team Go Rocket Serserileri sıkça ateş-türü ve karanlık-türü Pokémonlar kullanacak

Bunlara ilave olarak Süreli Araştırma seçiminize göre aşağıdaki bonusların birinden faydalanacaksınız:


Pokemon GO Tütsü Incense

Tütsüler Karanlık-türü Pokémonları çekmeye yatkın olacak (Günlük Macera Tütsüsü hariç)


Pokemon GO Incense Tütsü

Tütsüler Ateş-türü Pokémonları çekmeye yatkın olacak (Günlük Macera Tütsüsü hariç)

YENİ POKEMONLAR


Turtonator ve Mega Sableye bu etkinlik ile Pokemon Go çıkışlarını yapacaklar. Turtonator'ın Shiny varyantı da şanslı eğitmenlerin karşısına çıkabilecek.


Turtonator

Turtonator bir Ejderha ve Ateş-türü Pokemon. Seviye 50'de maksimum 2,513 CP'ye ulaşıyor. Statları savunma odaklı olduğu için bu pokemonun PvE baskınlarında kullanılması optimal değildir.


Turtonator'un PvP savaşlarında da sıyrılacak statları malesef yok. Ateş pokemonu olarak Charizard veya Talonflame'in yerini alacağını düşünmüyoruz. Yine de hem Ejderha hem de Ateş türü saldırılarda STAB etkisinden yararlanmak için takımızda yer edinebilir.

 
Mega Sableye

Mega Sableye seviye 50'de maksimum 2,196 CP'ye ulaşabilen bir karanlık ve hayalet-türü Pokemon. Kendisi şu an Pokemon alemindeki en zayıf mega gelişim. En azından defansif statları yüksek olduğu için baskınlarda karanlık ve hayalet saldırısı yapan müttefiklere bir bonus sağlayabilir.


Mega Pokemonlar PvP'de kullanılamaz, fakat standart Sableye sadece Peri-türü pokemonlara zayıf olmasına rağmen 4 türden saldırıya (Savaşan, Zehir, Psişik, Normal) karşı dayanıklıdır ve bu kendisini iyi bir Great League seçimi yapabilir.



Vahşi Pokemonlar


Dark Flames etkinliğinde ateş ve karanlık-türü Pokemonlar ön plana çıkıyor. Bu süreçte doğada karşılanabileceğiniz vahşi pokemonlar şu şekilde:


Vulpix

Vulpix

Gelişimi Ninetales PvP lerde yararlı olabilir.


Houndour

Houndour

​Gelişimi Houndoom'un Mega dönüşümü var


Poochyena

Poochyena

Savaşlar öne çıkan bir özelliği yok


Galarian Zigzagoon

Galarian Zigzagoon

Gelişimi Obstagoon PvP lerde önemli bir pokemon


Carvanha

Carvanha

Gelişimi Sharpedo'nun bir mega dönüşümü var


Numel

Numel

Excellent atış yapması kolay bir Pokemon. Gelişimi Cameruot'un mega dönüşümü şu an Pokemon Go'da yok ama gelecek.


Stunky

Stunky

Pek işlevsel bir Pokemon değil


Litwick

Litwick

PvE savaşlarında iyi fakat defansif statları düşük


Litten

Litten

Bir starter pokemon, Topluluk günü gelecek


Sableye

Sableye

PvP lerde iyi bir savaşçı


Baskınlar


1-Yıldızlı Baskınlar


 

3-Yıldızlı Baskınlar


 

5-Yıldızlı Baskınlar

Heatran

Heatran kuvvetli özel hareketi Magma Fırtınası (Magma Storm) ile baskınlarda olacak. Ateş ve Çelik-türü olan bu Pokemon 4244 CP'ye kadar güçlendirilebilir. Etkileyici savunma statları sayesinde en dayanıklı Ateş hücumcusu olması ile biliniyor.


Savunma statlarının yanı sıra Heatran'ın 10 türe karşı dayanıklılığı var ve bunlardan 6 tanesi çift dayanıklılık. Bunlar arasında en çok ön plana çıkanlar Böcek, Çimen, Buz ve Çelik türlerine olan çifte dayanıklılığı. Bu türler zaten ateş saldırılarına karşı zayıf, o yüzden bu türden pokemonlara yapılacak baskınlarda Heatran hem çok hasar verirken hem de çok dayanıklı olacak ve çok fazla hasar verebilecek.


Heatran'ın Yer-türüne karşı çifte zayıflığı olan bir Pokemon ve bunu baskınlarda kendisine karşı kullanabilirsiniz. Groudon, Swampert, Garchomp, Rhyperior, Mamoswine, Landorus ve Excadrill bu baskınlarda mükemmel seçimler olacaktır. Yer-türü Pokemon filonuz yetersiz kalıyorsa su ve savaşan-türlerinin de Heatran'ın zayıflığı olduğunun altını çizelim. Baskınlar için 2-4 oyuncu önerilir.


Bir sürü türe dayanıklı olması Heatran'ı Master League'de takımınıza dahil etmenizi sağlayabilir. Burda Peri-türüne olan çift dayanıklılığı dikkat çeker. Dialga ve Togekiss gibi meta seçimlerini alt edebilen Heatran diğer çelik-türü pokemonlara da iyi bir baskı kurabilir.


Heatran'ın Shiny varyantı ile de karşılaşabileceğinizin altını çizeyim :)


 

MEGA BASKINLAR


Mega Sableye

Yukarıda da bahsettiğim gibi Sableye sadece Peri-türü saldırılara karşı zayıflık gösterir. Bu yüzden Togekiss, Gardevoir, Granbull, Sylveon ve Primarina gibi Pokemonlar bu baskın uygun olacaktır. Yeterince Peri-türü Pokemonunuz yok ise boşlukları Karanlık-türü Pokemonlar ile doldurabilirsiniz, bu tür Mega Sableye'ın saldırılarına karşı bir dayanıklılık göstereceğinden verilen toplam hasarınız artabilir.


Diğer Mega Pokemonların kullanışlılığından yoksun olan Mega Sableye'ın baskınlarına Pokedex'e girişini yapmak için Mega Enerji biriktirene kadar katılmanızı tavsiye ederim. Şanslıysanız belki bir Shiny Sableye yakalayabilirsiniz.


ALAN ARAŞTIRMALARI

5 Ateş-türü Pokemon yakalayın


Pokemon GO Karanlık Alev Alan Araştırması 1

5 Karanlık-türü Pokemon yakalayın

Bir baskını 60 saniye geçmeden kazanın

3 Baskın kazanın

DARK FLAMES (SÜRELİ ARAŞTIRMA)


Etkinlik boyunca Dark Flames temalı araştırmaya katılabilirsiniz! Bu araştırma Ateş veya Karanlık-türü pokemonlara odaklanan iki farklı dala ayrılır ve eğitmenlerin bunlardan birini seçmesi gerekir. Görevleri bitirerek 15,000 XP, Premium Baskın Bileti ve etkinlik temalı Pokemonları edinebilirsiniz!


Ayrıca yapacağınız seçime gele tütsü ile ateş veya karanlık türü Pokemonlar gelecek.

Pokemon GO Karanlık Alev Etkinlik Süreli Araştırması 1

Ateş-türünü Seç


Pokemon GO Karanlık Alev Etkinlik Süreli Araştırması 2

Karalık-türünü Seç

KOLEKSİYON MEYDAN OKUMASI


Oyunda size atanacak olan koleksiyon meydan okuması seçtiğiniz süreli araştırma patikası ile belirlenecek. Bu meydan okumayı etkinliğin bitimine kadar tanımladığınız takdirde 5,000 XP ve 100 Houndoom Mega Enerjisi kazanacaksınız. (Turuncu bilim işareti olan Pokemonları evrimleştirerek koleksiyonu tamamlamanız gerekir.)


Pokemon GO Karanlık Alev Koleksiyon Meydan Okuması 1

Pokemon GO Karanlık Alev Koleksiyon Meydan Okuması 2




92 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page